Welkom op Wegen-Routes.be


Geschiedenis
Geschiedenis
Dossiers
Dossiers
Het snelwegennet in kaart
Het snelwegennet in kaart

Deze website vertelt het verhaal van de totstandkoming van de Belgische wegen en autosnelwegen. De sectie Geschiedenis schetst een chronologisch overzicht van het algemene wegenbeleid (vanaf de achttiende eeuw), en van de infrastructurele ontwikkelingen waarin dat beleid zich veruitwendigde. In de Dossiers worden voor elke autosnelweg in BelgiŽ de besluitvorming en aanleggeschiedenis uit de doeken gedaan. Hoe het netwerk zich geleidelijk over het hele land ging uitstrekken, kan u volgen in het gedeelte Het snelwegennet in kaart.

De Links-sectie verwijst u voor meer informatie door naar officiŽle en niet-officiŽle websites. Met uw vragen, opmerkingen en suggesties kan u terecht in het Gastenboek. En op het Belgisch-Nederlandse Wegenforum bent u welkom om mee te discussiŽren over alles wat met wegen en verkeer te maken heeft.


Links naar externe sites
Wegenforum Autosnelwegen.net

Algemene wegenpolitiek vanaf de 18e eeuw en totstandkoming van het (autosnel)wegennet Besluitvorming en aanleg van de Belgische autosnelwegen Ontwikkeling van het autosnelwegennet jaar per jaar in kaart gebracht Links naar andere websites over wegen en infrastructuur Voor alle vragen, opmerkingen en suggesties Hťt forum over weginfrastructuur en verkeer in BelgiŽ en Nederland